Zaštita za zavarivanje i srodne postupke.

EN ISO 11611: 2007 / EN 11611: 2015
Zaštita za zavarivanje i srodne procese

Ova norma utvrđuje minimalne osnovne sigurnosne zahtjeve i ispitne metode za zaštitnu odjeću, uključujući sigurnosnu opremu za glavu i noge dizajniranu za zaštitu tijela nositelja od prskanja, kratkog vremena kontakta s plamenom i toplinom zračenja i smanjenje mogućnosti strujnog udara (u slučaju slučajni kontakt +/- 100 V).

Širenje plamena ispituje se u slučaju površinskog paljenja (daje A1) i ruba paljenja (A2). A2 je podijeljen u dvije kategorije, s kategorijom 2 koja pruža zaštitu od opasnijih tehnika zavarivanja.

A1: označava da odjeća ispunjava zahtjeve za ograničavanje širenja plamena u slučaju površinskog paljenja
A2: označava da odjeća udovoljava zahtjevima za ograničavanje širenja plamena na rubnom paljenju. Podijeljen u dvije kategorije:
- Kategorija 1 je zaštita od manje opasnih tehnika zavarivanja i situacija koje uzrokuju niske razine prskanja i topline zračenja.
- Kategorija 2 je zaštita od opasnijih tehnika zavarivanja i situacija koje uzrokuju veće razine prskanja i topline zračenja.

Sva odjeća prema ovom standardu također zadovoljava standarde EN 340: 2003 & EN ISO 13688: 2013:
Zaštitna odjeća: opći zahtjevi. Njime se utvrđuju opći zdravstveni i ergonomski zahtjevi, kao i starenje, veličina, označavanje i korisničke upute.

Pretplatite se na e-novosti

Uz naš besplatni e-newsletter obavijestit ćemo vas o aktualnim ponudama i novostima.