Zaštita osobnih podataka

U našoj internetskoj trgovini topa.hr od samog početka poštujemo povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine, stoga ćemo učiniti sve da ih zaštitimo od bilo kakvih povreda i zlouporaba. Osobni podaci korisnika jedno su od područja kojem posvećujemo najviše vremena, pažnje i izuzetne brige, budući da smo svjesni osjetljive prirode ovog područja.

Voditelj obrade osobnih podataka i kontakt informacija

Informacije o operateru:

Streamas doo

Bistriška ulica 3a

1230 Domžale

Porezni broj: SI 79969887

Matični broj: 3485099000

E-mail: info@topa.hr

Telefon: +385 17 776 029

 

Koje osobne podatke obrađujemo i prikupljamo

Osnovni kontakt podaci (podaci o identitetu)

ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa; Podaci o identitetu poslovnih korisnika uključuju i naziv tvrtke te porezni broj ili PDV broj.

kontakt podaci

adresa, poštanski broj i grad, država prebivališta, adresa za naplatu (ako se razlikuje od podataka za kontakt), broj telefona i adresa e-pošte

Podaci o narudžbi i plaćanju

pohranjujemo sve podatke o vašoj narudžbi i plaćanju, uključujući podatke o otkazanim narudžbama i povratima narudžbi

Ostali podaci

koje korisnik dobrovoljno upisuje u kontakt obrazac ili narudžbu u internetskoj trgovini

Tehničke informacije

Također se prikupljaju IP adrese, podaci o operativnom sustavu, pregledniku, operativnom sustavu, lokaciji Vašeg uređaja, tipu uređaja s kojim pristupate našoj web stranici i slično kako bi se osigurala sigurnost i dokazivost

Prilikom Vašeg posjeta također prikupljamo podatke uz Vašu suglasnost putem kolačića kako bismo osigurali bolju funkcionalnost i korisničko iskustvo, sigurnost, brojanje korisnika na web stranici i osiguravanje nesmetanog rada web stranice. Pojedinom korisniku se na početku posjeta dodjeljuje sesijski kolačić za identifikaciju i praćenje. Web stranica može na računalo korisnika pohraniti i druge kolačiće, poput identifikacijskog broja korisnika u šifriranom obliku (za identifikaciju korisnika pri sljedećem posjetu) i kolačiće iz Google Analytics sustava (analiza posjeta web stranici). Sesijski kolačići pohranjuju se u memoriju poslužitelja samo za vrijeme trajanja posjeta i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok se trajni kolačići pohranjuju na računalu posjetitelja 2 godine uz Vaš pristanak, nakon čega postaju neaktivni.

Ne odgovaramo za točnost, potpunost i ažurnost podataka koje unose korisnici.

 

Prava korisnika

Korisnik internetske trgovine topa.hr u svakom trenutku može zatražiti da ga se upozna s osobnim podacima koje voditelj obrade obrađuje, radi njihovog ograničavanja, brisanja podataka, ispravka podataka ili prijenosa podataka. Sva pitanja vezana uz zaštitu osobnih podataka na web stranici topa.hr korisnik može poslati i na e-mail adresu info@topa.hr . Na vaš zahtjev za ostvarivanje prava u vezi s osobnim podacima moramo odgovoriti bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva.

 

Način i svrha obrade osobnih podataka

Korištenjem internetske trgovine topa.hr korisnik se slaže s općim pravilima i uvjetima poslovanja objavljenim na ovoj internetskoj trgovini na poveznici: https://www.topa.hr/pages/splosni-pogoji-poslovanja . Na ovim stranicama i poveznici korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta i općih pravila, kao i način i svrhu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Streamas d.o.o., kao upravitelj podataka, može koristiti podatke u anonimiziranom sumarnom obliku za potrebe statističke analize. Streamas doo ni pod kojim uvjetima neće predati korisničke podatke neovlaštenim osobama.

 

Osiguravanje sigurnosti

U internetskoj trgovini topa.hr koristimo nekoliko sigurnosnih sustava zaštite koji pružaju odgovarajuću zaštitu od zlouporabe, gubitka, odavanja, hakiranja i neželjenih promjena podataka. Streamas doo će štititi osobne podatke i spriječiti njihovu zlouporabu. Svi podaci koje korisnik unese i prenese putem obrazaca na web trgovini topa.hr ili na bilo koji drugi način (putem e-maila, telefona i sl.) su povjerljivi i tretiraju se u skladu s važećim slovenskim zakonodavstvom. Kod bilo kakvog prijenosa podataka kao i podaci uneseni prilikom kupnje ili registracije, (a u ovom trenutku se prenose preko interneta) oni su pravilno kodirani, tako da ne postoji mogućnost da ih bilo koja treća osoba razumije. U tu svrhu Streamas doo koristi SSL (Secure Socket Layer) tehnologiju koja pruža odgovarajuću zaštitu prilikom prijenosa osobnih podataka.

 

Pristup osobnim podacima imaju samo ovlaštene osobe (zaposlenici, ugovorni partneri) Streamas doo.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, jer molimo korisnika da osigura sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

 

Privole

Ulaskom i korištenjem internet trgovine i web stranice topa.hr korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja objavljenim na web stranici topa.hr te na poveznici: https://www.topa.hr/pages/splosni- uvjeti-poslovanja . Na ovim stranicama i poveznici korisnik može redovito pratiti sve promjene općih uvjeta te posljedično načinu i svrsi obrade prikupljenih osobnih podataka.

 

Čuvanje osobnih podataka i rokovi

Podaci dobiveni temeljem privole čuvaju se do njezina opoziva. Podatke o izdanim računima čuvamo 10 godina od dana izdavanja. Podatke čuvamo u skladu sa zakonskim poretkom.

Osobne podatke koje korisnik unese u web trgovinu topa.hr pohranjujemo i obrađujemo u mjeri u kojoj je to potrebno za ispunjenje svrhe za završetak naručene robe, a zatim unutar rokova zastare za obveze koje nisu mogle proizaći iz obrade. ovih osobnih podataka.

 

Obrada osobnih podataka i pravni temelj

Vaše osobne podatke možemo obrađivati ​​na temelju sljedećih pravnih osnova:

 

  • kada korisnik daje privolu za obradu osobnih podataka za određenu svrhu same obrade, pri čemu korisnik ima pravo opozvati privolu
  • kada je to potrebno za ispunjavanje naših zakonskih obveza u pogledu izdavanja predračuna, računa za naručenu robu, vođenja financijskih i poslovnih knjiga i sl.
  • Isključivo za cijeli proces rješavanja problema koristimo pitanja koja nam korisnik pošalje putem raznih kontakt obrazaca ili e-mail adresa.

 

Prijenos podataka partnerima

Svi podaci koje korisnik povjeri voditelju ili poslovnom partneru su povjerljivi iu tom kontekstu Streamas doo ih ne prosljeđuje trećim neovlaštenim osobama. Osobni podaci mogu biti proslijeđeni partnerima u koje Streamas doo vjeruje, ili prema zakonskoj obvezi sukladno važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Možemo proslijediti sljedeće informacije:

  • Našem računovodstvenom servisu
  • Administratoru poslužitelja i pružatelju usluga rada internet trgovine koji omogućuje nesmetan rad internet trgovine i nadogradnje internet trgovine (hosting, e-mail marketing...).
  • Ovlaštenim institucijama ako to zahtijeva zakon (Sud i sl.).
  • Raznim tvrtkama za obradu podataka i informacijske usluge koje osiguravaju rad internetske trgovine.
  • Podatke dostavljamo dostavnim službama u svrhu transporta pošiljke i narudžbe.
  • Uslužne tvrtke koje internetskim trgovinama pružaju nesmetan proces kupnje putem Paypala ili dostavnih službi i sl., ali u granicama koje osiguravaju uspješno izvršenje narudžbe.

Svi naši partneri smiju obrađivati ​​osobne podatke samo u okviru naših uputa i ni pod kojim uvjetima za vlastite potrebe. Svi naši partneri predani su pažljivom i povjerljivom rukovanju osobnim podacima u skladu s europskim zakonodavstvom.

 

Prosljeđivanje e-mailova putem kontakt obrazaca

Ukoliko korisnik uputi Streamas doo konkretna pitanja putem kontakt obrazaca ili e-mail adrese, koji su objavljeni na internetskoj trgovini topa.hr, podaci se evidentiraju i na taj način povjeravaju voditelju obrade. Pitanja koja sadrže i podatke koristit će se za rješavanje pitanja koje je korisnik postavio. Slanjem upita putem online obrasca objavljenog na web stranici topa.si, korisnik se slaže s općim uvjetima navedenim na web stranici topa.hr.

 

Registracija korisnika

U internetskoj trgovini topa.hr sadržaji su dostupni i neregistriranim korisnicima i anonimnim gostima, a kao registrirani korisnik može se registrirati fizička osoba koja u procesu registracije daje podatke potrebne za internet trgovinu topa.hr. Svaki registrirani korisnik dobiva svoje korisničko ime i lozinku koja je također tajna. Registrirani korisnik je dužan osigurati da on ili osoba koju on ovlasti rukuje svojim korisničkim imenom i lozinkom. Na topa.hr internet trgovini kupac je fizička ili pravna osoba, a svaki korisnik topa.hr internet trgovine samostalno odgovara za sadržaj koji unese na topa.hr internet trgovini. Krajnji kupac u internet trgovini topa.hr je registrirani kupac koji kupuje robu za osobne potrebe ili neprofitnu djelatnost.

Prilikom registracije korisnika u Internet trgovinu topa.hr,, tvrtka Streamas doo će unesene podatke do opoziva koristiti za obradu narudžbe korisnika, marketinške analize, unapređenje procesa prodaje i pripremu kvalitetnih prodajnih ponuda. Podatke tvrtka Streamas doo može koristiti i za remarketing, a tvrtka Streamas doo sve podatke čuva do odjave ili odjave, što je u skladu sa slovenskim zakonodavstvom. Korisnik se u bilo kojem trenutku može odjaviti s internetske trgovine topa.hr slanjem e-maila na info@topa.hr . E-mail za odjavu i brisanje računa mora biti poslan s e-maila s kojim se korisnik registrirao, mora sadržavati poruku da želi odjavu i brisanje računa s Internet trgovine topa.hr, te mora također navesti ime, prezime i adresu korisnika.

 

Prijavite se na e-novosti "TOPA novosti"

Svi korisnici Topa.hr online trgovine mogu se prijaviti na TOPA news e-newsletter, pomoću kojeg ih Streamas doo informira o novostima, kampanjama, artiklima i ostalim marketinškim aktivnostima koje su dio TOPA news. Korisnici koji se prijave na e-newsletter TOPA news ostvaruju i dodatne pogodnosti koje nudi internet trgovina topa.hr (dodatni popusti).

Proces registracije je kada korisnik upiše svoj email na koji želi primati novosti. Tvrtka Streamas doo prikuplja sljedeće podatke: e-mail adresu, IP adresu, a ukoliko je korisnik već član internet trgovine topa.hr prikuplja i ime, prezime i broj telefona.

Kada se korisnik prijavi, dobiva i poruku potvrde. Korisnik se u bilo kojem trenutku može odjaviti s e-novosti TOPA news pisanim putem putem e-maila ili klikom na "odjava". Tvrtka Streamas doo će udovoljiti zahtjevu u roku od 15 dana od primitka zahtjeva, kako je propisano Kodeksom. Korisnik također može zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje s njima. Tvrtka Streamas doo, koja je voditelj obrade podataka, obvezuje se pažljivo čuvati podatke u skladu sa zakonskom regulativom koja uređuje zaštitu osobnih podataka.

Pretplatite se na e-novosti

Uz naš besplatni e-newsletter obavijestit ćemo vas o aktualnim ponudama i novostima.