Uvjeti korištenja i poslovanja

Opći uvjeti korištenja web stranice u skladu su sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim pravilnikom o internetskoj trgovini. Svi korisnici stranice (kupci i drugi korisnici) se slažu sa svim ovdje navedenim uvjetima i odredbama. Svaki korisnik stranice automatski se smatra informiranim o tim podacima i mora se s njima složiti. Sav sadržaj na web stranici zaštićen je Zakonom o autorskim pravima i izričito je zabranjeno svako kopiranje, distribuiranje, tiskanje ili bilo koja druga neovlaštena uporaba.

Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom ovih Općih uvjeta poslovanja ili ako se u potpunosti ne slažete s njima, ne smijete upotrebljavati naše web-mjesto i naše usluge. Opći uvjeti poslovanja predstavljaju valjani ugovor sklopljen između vas i tvrtke.

Web-mjesto dostupno je „takvo kakvo jest”, a tvrtka ne pruža jamstva, ni neizravno ni izravno, koja se odnose na pravo vlasništva, marketing ili prikladnost za bilo koju svrhu proizvoda koji su predstavljeni na web-mjestu.

Kupnju na web stranici www.topa.hr mogu obavljati pravne osobe, samostalni poduzetnici (s.p.), udruge i druge organizacije/tvrtke te fizičke osobe.

 

INTERNETSKA KUPOVINA

Svaka internetska kupovina provodi se kada se proizvodi isporuče ili se pošalje dokument s informacijama o dostavi. Automatski generirani online račun ne smatra se kao izvršena kupnja. Nastojimo na zalihi imati što više proizvoda i pružiti brzu dostavu kako bismo u svakom trenutku zadovoljili naše kupce.

Ne možemo, međutim, garantirati dostupnost svih proizvoda u okviru obećanog roka dostave jer nemamo kontrolu nad proizvodnjom i distribucijom. Nakon što je proizvod kupljen u internetskoj trgovini, kupac može promijeniti svoju narudžbu prije nego što se proizvod pošalje, ali samo ukoliko kupac izabere drugi proizvod po višoj cijeni. Nakon što je narudžba poslana, korisnik je ne može otkazati.


CIJENE

Zbog čestih promjena uvjeta poslovanja, cijene nemaju određeno trajanje i mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku. U sve cijene uračunat je PDV i one su valjane nakon što ih trgovac potvrdi. Iako svakodnevno ažuriramo cjenik na web stranici, ipak se mogu pojaviti neke pogreške.

U tom slučaju kontaktirat ćemo kupca s novim informacijama i bit će mu omogućeno da otkaže svoju narudžbu. U tom slučaju, ponudit ćemo mu drugu opciju da promijeni svoju narudžbu u nešto što će ga zadovoljiti.

PROMOCIJE

Internet trgovina dodatno nudi popuste i druge posebne ponude kojima se snižavaju cijene proizvoda (u daljnjem tekstu promocije). Svaka promocija vrijedi za određeno (ograničeno) razdoblje. Snižena cijena odnosi se na kupnje obavljene tijekom promotivnog razdoblja. Popusti i druge posebne ponude u pravilu se ne zbrajaju. Promocije se ne odnose na proizvode iz kategorija outlet/rasprodaja.


PLAĆANJE

Prihvaćamo plaćanje proizvoda online jednom od mnogih metoda: Paypal, Klarna, SEPA, Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB, i Diner’s Club ili u odabranim regijama gotovinskim plaćanjem po pouzeću. Svi proizvodi ostaju vlasništvo Streamas d.o.o. dok se ne izvrši potpuna uplata.


KUPNJA

Postoje četiri koraka pri kupnji proizvoda. To su sljedeći:

  • Postavljanje narudžbe: Korisnik popunjava formular s informacijama o isporuci.
  • Način plaćanja: Ovdje kupac bira način plaćanja.
  • Potvrda narudžbe: Korisnik će dobiti potvrdu putem e-mail poruke.

 

Prijava i plaćanje

 

Za kupnju u internetskoj trgovini www.topa.hr nije potrebna registracija korisničkog računa. Korisnici također imaju mogućnost kupnje bez registracije.

 

Sve cijene u web trgovini www.topa.hr uključuju PDV. Ponuda i cijene vrijede do povlačenja ili otkazivanja. Cijena proizvoda vrijedi u trenutku kupnje.

 

Kupoprodajni ugovor između Streamas d.o.o. i kupaca zaključuje se u trenutku kada Streamas d.o.o. šalje prvi e-mail kupcu o statusu njegove narudžbe (broj narudžbe). Ovime se sve cijene, kao i ostali uvjeti smatraju dogovorenim i obvezujućim za obje ugovorne strane.

 

Registrirani korisnik može izvršiti plaćanje putem predračuna ili dogovoriti odgodu plaćanja, ukoliko je to ugovoreno ugovorom.

 

Metode Plačanja:

 

Plaćanje pouzećem

 

Naručene artikle plaćate dostavljaču ovlaštene dostavne službe. Plaćanje pouzećem moguće je za kupnju u vrijednosti do 150 €. U slučaju neprihvaćanja, postupit ćemo u skladu s općim uvjetima poslovanja.

 

*Neprihvaćanje narudžbe

Molimo svakog kupca da preuzme naručene artikle koji nisu otkazani ili otkazani na vrijeme.

 

Plaćanje unaprijed

 

Nakon izvršene narudžbe, na e-mail ćete dobiti predračun sa svim uputama za plaćanje. Uplatu možete izvršiti i posebnom uplatnicom ili putem obrasca BN02 u online banci. Nakon primitka doznake na TRR Streamas d.o.o., kupac se e-mailom obavještava o potvrdi narudžbe i daljnjim uputama za otpremu naručenih proizvoda. Predračun je neobvezujući za kupca do uplate iznosa.

 

Plaćanje kreditnom karticom

 

Nakon predaje online narudžbe, kupac će biti preusmjeren na sigurnu aplikaciju za internet bankarstvo. Tvrtka Streamas d.o.o. koristi https://stripe.com tehnologiju za online plaćanja.

 

Plaćanje Paypal računom

 

Nakon predaje online narudžbe, kupac će biti preusmjeren na Paypal servis za online plaćanje.

 

Kupac mora imati svoj Paypal račun za plaćanje.

 

Narudžbom u internetskoj trgovini www.topa.hr obvezujete se podmiriti kupoprodajnu cijenu prilikom preuzimanja robe kod odabira plaćanja pouzećem. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je potpisati sve popratne dokumente (dostavnica, ...).

 

Prije preuzimanja dužni ste robu vizualno i numerički pregledati te uočiti vidljiva oštećenja na ambalaži ili robi.

 

Popusti

Popusti u online trgovini se ne zbrajaju. Po jednoj kupnji može se ostvariti samo jedan popust. U slučaju djelomičnog povrata paketa koji je imao popust, popust pri povratu se odbija.

 

POVRAT

Povrat proizvoda moguć je pod određenim uvjetima. Svaki fizički kupac ima pravo na povrat proizvoda (ili više njih) bez navođenja razloga 14 dana od zaprimanja proizvoda, te ima pravo na puni povrat novca. Smatra se da je kupac vratio robu na vrijeme, ako je pošiljka poslana prije isteka roka od 14 dana za povrat novca. Kupac je dužan poslati e-mail kako bi nas obavijestio o povratu. Sve troškove povratne dostave pokriva kupac.

Kupac ima pravo na povrat novca u cijelosti ako su vraćeni artikli neoštećeni, u originalnom pakiranju i sa svim ostalim dodatcima kao što su upute za uporabu, upute za korištenje itd. U slučaju bilo kakvog oštećenja artikla, ako oprema ili priručnici nedostaju ili ako je artikl bio nošen, Streamas d.o.o. ima pravo odbiti djelomičan ili cjelokupan iznos kupovne cijene. Kupcima savjetujemo da prilikom povrata osiguraju paket te da artikle što opreznije zapakiraju.

Povrat novca se vrši najkasnije 30 dana nakon zaprimanja proizvoda. Iznos će biti vraćen na bankovni račun kupca. U slučaju plaćanja unaprijed, iznos će biti vraćen na način plaćanja korišten za kupovinu. Ne vraćamo gotovinu.


OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Korisnik može otkazati narudžbu u roku od dva sata putem telefona ili e-maila. Poruka MORA sadržavati sljedeće informacije:

Predmet: Otkazivanje narudžbe

Sadržaj poruke:

naziv artikla

ime i prezime kupca

adresa kupca


NEISPORUČENE POŠILJKE

Kupac mora primiti paket i platiti ga u skladu s obvezujućim pravilnima. U slučaju da kupac ne prihvati paket koji je poslan uz opciju gotovinskog plaćanja po pouzeću i taj se paket vrati na adresu tvrtke nakon čekanja za preuzimanje u pošti ili u nekom drugom centru za pohranu pošiljaka kada istekne rok čekanja (15 dana), to se NE smatra kao otkazivanje narudžbe. Ugovor je još uvijek na snazi i neprihvaćanje pošiljke se smatra jednostranim nenajavljenim povlačenjem ugovora od strane kupca.

Kada kupac ne prihvati pošiljku, on tvrtki prouzrokuje financijsku štetu i zbog toga je obvezan platiti troškove dostave, administrativne troškove i troškove povratne dostave na adresu tvrtke, za koje će biti terećen računom, jer NIJE otkazao ugovor. U slučaju da se račun ne plati, predmet se tada rješava zahtjevom od strane eksterne tvrtke. U slučaju lažnih narudžbi IP-adresa će biti proslijeđena na dalju obradu zbog zlouporabe. Naknade za neisporučene pošiljke iznose do 190 € bez PDV-a i uključuju administrativne troškove, pakiranje, dostavu i povratnu dostavu.


JAMSTVO

Jamstveni rok proizvoda definira proizvođač, ali on nikada nije kraći od dvije godine. Svi proizvodi u online trgovini imaju valjano jamstvo njihovog proizvođača. Jamstveni rok počinje s datumom kupnje i može se ostvariti kopijom originalnog računa i jamstvenim listom. Obično je brže dati proizvod na servisiranje ili zamjenu u ovlaštenoj servisnoj radionici. Nudimo podršku svakom kupcu pri svim formalnim pitanjima u vezi s jamstvom. Svi uvjeti o jamstvu od proizvođača moraju biti ispunjeni u slučaju zahtjeva za popravkom ili zamjenom. Za zahtjev za popravak ili zamjenu molimo da nas kontaktirate putem e-maila s potvrdom koju ste dobili. E-mail mora sadržavati sljedeće informacije: proizvod (serijski broj ukoliko ga posjeduje), opis kvara, datum kupnje u internetskoj trgovini, broj računa i adresu dostave. Pokušat ćemo Vam pomoći koliko možemo kako biste ostvarili zahtjev za jamstvo.

Jamstvo se ne primjenjuje u slučajevima:

  • Fizičkog oštećenja;
  • Istrošenosti uzrokovane uporabom;
  • Pogrešaka prouzrokovanih nekorektnom, neadekvatnom i nemarnom uporabom proizvoda.

ISPORUKA

Isporuka se provodi putem servisa GLS ili  Overseas Express. Dajemo sve od sebe da dostupni proizvodi budu isporučeni u najkraćem roku.Ukoliko neki proizvod nije na zalihi, kontaktirat ćemo Vas u vezi s dostavnim rokom što je prije moguće.. Troškovi dostave obračunavaju se u trenutku narudžbe, a ovise o načinu dostave i adrese kupca. U slučaju dostave izvan EU, nismo odgovorni za carinske pristojbe u zemlji kupca.


OŠTEĆENJA PRILIKOM DOSTAVE

U slučaju da se dobiveni proizvod tijekom dostave oštetio, molimo da nas kontaktirate putem e-maila s potvrdom koju ste dobili i opišete svoj problem. Tražimo da priložite nekoliko fotografija proizvoda u njegovom originalnom pakiranju kako bismo mogli poduzeti adekvatne mjere prema tvrtki za isporuku.

Također bismo bili veoma zahvalni kada biste mogli napisati vrijeme isporuke i puno ime dostavljača. Sve ove informacije će biti veoma korisne pri reklamaciji.


PREUZIMANJE RIZIKA

Kupnjom bilo kojeg proizvoda koji se prodaje na našoj stranici (vlasništvo Streamas d.o.o.) kupac preuzima odgovornost za istraživanje i poštivanje svih saveznih, županijskih, državnih, lokalnih i međunarodnih zakona koji se odnose na vlasništvo, posjedovanje, prijenos, transfer, špediciju i korištenje bilo koje stranice proizvoda.

Kupac se izričito slaže da Streamas d.o.o. neće biti oštećen i da neće moći biti tužen za sve štete koje su izravno ili neizravno proizašle iz kupnje, vlasništva, transporta ili korištenja proizvoda koji krše savezne, državne i lokalne zakone ili odredbe. Informacije u ovom katalogu mogu se mijenjati bez najave. Streamas d.o.o. zadržava pravo promjene ili modifikacije proizvoda, materijala, mjera, tehničkih specifikacija, cijena i dostupnosti.


DOSTAVA I POŠTARINA

Troškovi dostave do 2kg su 5,5 EUR.  Cjena dostave je ista Ako plaćate pouzećem.

od 2kg do 5kg cjena dostave je 6,0 EUR

od 5kg do 10kg cjena dostave je 6,5 EUR

od 10kg do 20kg cjena dostave je 6,8 EUR

od 20kg do 40kg cjena dostave je 13,0 EUR

od 40kg napred cjena dostave je bresplatna.

Dostava je do 3-6 radnih dana od dana narudžbe. Šaljemo sa GLS dostavom – isti ili sljedeći radni dan od narudžbe. Dostava za proizvode koji nisu na lageru je dostava 20-30 radnih dana. Tvrtka Streamas d.o.o. zadržava pravo produljenja roka isporuke zbog kašnjenja s proizvođačem. Ukoliko je rok isporuke duži od dva mjeseca, kupac može odustati od narudžbe. Kupac ima pravo na odštetu samo ako je greška na strani tvrtke Streamas d.o.o.. U cijene nisu uključeni troškovi dostave.


KOMUNIKACIJA

Davatelj usluga će kontaktirati korisnika putem telekomunikacijskih sredstava, ali samo ukoliko se korisnik tome izričito ne suprotstavi. Elektronične reklamne poruke i SMS poruke će jasno biti označene kao reklama. Pošiljatelj će biti jasno vidljiv i posebne ponude i druge marketinške tehnike će biti označene u skladu s tim. Također će uvjeti sudjelovanja u njima biti jasno određeni. U svakoj reklamnoj poruci nalazit će se opcija otkazivanja pretplate na reklame uz objašnjenje kako to učiniti. Davatelj usluga će poštivati odluku o otkazivanju pretplate na reklame.


E-NOVOSTI

Pri prijavi na e-novosti korisnik se slaže da povremeno bude informiran o novostima na stranici, novim uslugama i posebnim promocijama. Davatelj usluga ima obvezu prema kojoj ne smije zloupotrijebiti ili proslijediti e-mail adresu korisnika. Korisnik u svakom trenutku može otkazati pretplatu na e-novosti.


AUTORSKO PRAVO

Sadržaj online stranica Streamas d.o.o., uključujući informacije, opis artikala, grafički dizajn, tehnologiju, slike artikala i druge elemente na ovoj stranici, vlasništvo je Streamas d.o.o.i zaštićeno je Zakonom o autorskim pravima i drugim zakonima i propisima Zakona o autorskim pravima i ne smije se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja od strane  Streamas d.o.o .Prekršitelji autorskih prava bit će pravno tuženi.


RJEŠAVANJE SPOROVA

Nastojat ćemo riješiti svaki spor uzajamnim sporazumom i to na način da kupac pošalje žalbu na e-mail adresu. Tvrtka će donijeti odluku o sporu u roku od 8 radnih dana. U slučaju da kupac ne može riješiti spor uzajamnim sporazumom, može pokrenuti postupak pred sudom u Ljubljani po slovenečakom pravu. Ne priznajemo izvršitelje naloga za izvansudske dogovore u slučaju spora.


INFORMACIJE O TVRTKI

Internet trgovina www.topa.hr. omogućuje kupnju raznih proizvoda. Online trgovina je slobodno dostupna na internetu. Naši proizvodi, detaljne informacije i cijene proizvoda predstavljeni su u online trgovini.

Online prodaju na portalu www.topa.hr provodi tvrtka Streamas d.o.o. sa sjedištem i poslovnim prostorom na adresi Bistriška cesta 3a, 1230 Domžale, Slovenia. Od 10. veljače 2009. tvrtka je upisana u sudski registar Okružnog suda u Ljubljani pod brojem 2009/3469. Osnivački kapital: 7.500 eura.

 

Opći uvjeti poslovanja uređuju poslovanje internet trgovine, ugovorni odnos između prodavatelja i kupca te prava i obveze obiju ugovornih strana. Kupac je vezan općim uvjetima koji su objavljeni na web stranici www.topa.hr na dan predaje narudžbe. Narudžbom za kupnju odabranih proizvoda na našim stranicama kupac potvrđuje da je u cijelosti upoznat s Općim uvjetima poslovanja te da se s njima slaže. Tvrtka Streamas d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku. Novi izmijenjeni opći uvjeti stupaju na snagu danom izmjene.

Streamas d.o.o.
Bistriška cesta 3A            
1230 Domžale
Slovenija

Email: info@topa.hr

Telefon: +38517776029

PDV identifikacijski broj: SI79969887


 

 

 

 

 

 

 

Pretplatite se na e-novosti

Uz naš besplatni e-newsletter obavijestit ćemo vas o aktualnim ponudama i novostima.