Radna odjeća - Tekstil

Srž radne odjeće DASSY je u njenoj tkanini. Zato se već na početku odabira tkanina postavljaju strogi zahtjevi kvalitete koji se kasnije provode u brojnim testovima kako bi se postigao najbolji rezultat. Ovaj odlučan pristup rezultira izdržljivim, otpornim i dobro dizajniranim tkaninama gdje su udobnost i dizajn također ključni.

Standardi radne odjeće

Profesionalna radna odjeća DASSY certificirana je oznakom Oeko-tex® standard 100 Class II. To znači da je odjeća s ovom oznakom testirana na štetne tvari. Sve korištene sirovine, bez iznimke, u skladu su sa standardima Oeko-Tex®. Ovaj znak je lako prepoznati i znak je povjerenja za korisnika.

Kratko objašnjenje različitih tkanina koje se koriste

IZDRŽLJIVE TKANINE> - VODOOTPORNE TKANINE -MULTINORMA TKANINE - REFLEKTIVNE TKANINE

Cordura®

PA05 - PA06, 100% najlon,
+/- 220 g/m², +/- 285 g/m²

Radna odjeća - Cordura

Izuzetna tkanina za izuzetno čvrstu i dugotrajnu radnu odjeću. Poliamidna vlakna koja se nalaze u Cordura® tkanini pružaju vrhunsku izdržljivost. Osim ovog dodatnog tretmana, tkanina odbija vodu i prljavštinu, te nudi dodatnu udobnost i dobro održavanje. DASSY koristi ovu tkaninu za ojačavanje odjeće gdje su rizici od abrazije najveći, čineći ključna područja kao što su džepovi na koljenima, laktovi, prsa i džepovi jačima i još tvrđima.

Cordura® RASTEZLJIVOST

PA 07 - 92% poliamid - 8% elastan, +/- 350 g/m²

Cordura®Stretch tkanina kombinira vrhunsku izdržljivost Cordura® poliamidnih vlakana s udobnošću dvosmjernog rastezanja. DASSY koristi ovu tkaninu za ojačavanje odjevnih predmeta na strateškim mjestima dok nositelju pruža dodatnu elastičnost. Kao rezultat toga, džepovi na koljenima i zakrpe za laktove nisu samo čvršći, već i fleksibilniji i nude veću slobodu kretanja.

Poliester-pamuk

PESCO 41 (+/– 245 g / m²), PESCO 61 (+/– 245 g / m²), PESCO 63 (+/– 250 g / m²), PESCO 64 (+/– 300 g / m²),
65% poliester - 35% pamuk

Ova kombinacija izdržljivih vlakana daje vam izdržljive tkanine koje su također udobne za nošenje. Mješavina poliestera i pamuka nudi visoku postojanost boje, čak i u slučaju redovitog pranja na visokim temperaturama. Zbog svojih dobro poznatih svojstava, ova se tkanina koristi u raznim sektorima.
PESCO 63 koji se koristi u kolekciji D-FX ima vodoodbojnu završnu obradu i mehaničku rastezljivost za veću slobodu kretanja.
PESCO 41, koji se koristi u kolekciji D-FX Flex, ima dodatnu elastičnu završnu obradu za poboljšanje udobnosti nošenja i mehaničko rastezanje za veću slobodu.
Odaberite između tri gramature u DASSY rasponu: +/- 245, +/- 250 i +/- 300 g / m², ovisno o vrsti posla.

Platno, poliester-pamuk

PESCO 25 - 65% poliester - 35% pamuk, +/- 295 g / m²

Izuzetno čvrst i poznat po svojoj vrhunskoj izdržljivosti, zahvaljujući posebnoj mješavini poliestera i pamuka. Lagano horizontalno mehaničko rastezanje pruža dodatnu slobodu kretanja i udobnost. Osim toga, završni sloj s unutarnje strane tkanine je još mekši. Čvrst, robustan izgled dobiva se specifičnim tkanjem i održava visoka postojanost boje. Uz optimalnu težinu tkanine od +/- 295 g/m², ova je tkanina udobna za nošenje i ljeti i zimi. Ukratko, mnoge su prednosti spojene u jednoj lijepo dizajniranoj tkanini.

Platno, pamuk-poliester

COPES 60 - 60% pamuk - 40% poliester, +/- 340 g / m²

COPES 60 - 60% pamuk - Čvrsta tkanina, mješavina pamuka i poliestera, visoke otpornosti na trošenje i grubog izgleda. Izdržljiva tkanina koja je ugodno mekana kada se nosi. Ova visoka udobnost nošenja kombinirana je s optimalnom slobodom kretanja zahvaljujući laganom horizontalnom mehaničkom istezanju. 40% poliester, +/- 340 g / m²

Cordura® RASTEZLJIVI UMETCI

PASPA 01 - 88% poliamid - 12% elastan, +/- 260 g / m²

Elastičan i jak. Ova kombinacija vlakana kombinira potpunu slobodu kretanja 4-smjernog rastezanja s izdržljivim i otpornim Cordura® vlaknima. Ova Cordura® Stretch pametno se koristi za umetke na strateškim mjestima, gdje je potrebna dodatna elastičnost, na primjer u međunožju, na leđima ispod struka, na koljenima i/ili na stražnjoj strani koljena. Osim toga, snažno poliamidno vlakno Cordura® ojačava ova područja otporna na habanje bez ugrožavanja slobode kretanja nositelja.

Pamuk

CO 43 - 100% pamuk, +/- 320 g / m²

Ova pamučna verzija koristi se za proširenje kolekcije radnih hlača DASSY. Odjeća izrađena od pamuka je po prirodi vrlo ugodna. Osim toga, izolacijska i ventilacijska svojstva predstavljaju dodatnu vrijednost za korištenje radne odjeće. CO 43, inačica pamuka koja se koristi, pruža jaču i izdržljiviju tkaninu koja produžava vijek trajanja pamučne odjeće. Kada kupujete pamučnu odjeću, uvijek uzmite u obzir podložnost skupljanju tijekom prvog pranja.

Jeans tkanina

CO93 - 89,5% pamuk - 10,5% elastan, +/- 320 g/m² (9,5 oz)
CO94 - 91% pamuk - 8% poliester - 1% elastan, +/- 390 g/m² (11,5 oz)

Ovaj elastični traper čini izuzetno udobnu radnu odjeću. Zahvaljujući visokom udjelu elastina, CO 93 je još fleksibilniji od CO 94. Obje kvalitete su uklonjene enzimom za karakterističan izgled traperica te veću mekoću i fleksibilnost.

 

 

Pretplatite se na e-novosti

Uz naš besplatni e-newsletter obavijestit ćemo vas o aktualnim ponudama i novostima.